Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Discoballen en kerstbomen: een perfecte match voor Sibäria

Discoballen en kerstbomen: een perfecte match voor Sibäria

Verslag
30/11/2018

Kerstbomen, ijsberen en plezier

De inkom van de bar brengt je meteen in winterse sferen. De ingang is Siberisch koud en de inrichting van de volledige bar maakt het plaatje compleet: kerstbomen aan de muur, een leien dak boven de bar en ijsberen die van boven uitkijken op het volk.

Maar er is in Sibäria ook nog plaats voor een vleugje nostalgie. Subtiele hints verwijzen naar de cinemazaal van weleer.

In de bar kan je zowel beneden als boven een dansje ‘placeren’, op muziek uit de jaren ‘70 en ’80. De DJ kijkt als een koning neer op het publiek, maar zorgt wel voor een goede sfeer in de bar. Ben je niet zo’n danser? Geen nood, je kan er ook rustig zitten. De muziek staat niet te hard, waardoor een aangename babbel zeker mogelijk is.

Als niet-Kortrijkzaan had ik het wat moeilijker om de winterbar te vinden. Uiteindelijk kon ik mijn auto kwijt in de ondergrondse parking Schouwburg. Van daar is het maar een paar minuutjes wandelen tot aan de bar.

Sfeer: 3,5/5

Dansen, drinken en eten

In Sibäria zal je geen dorst lijden, dat is zeker. De bar heeft een enorm uitgebreide drankkaart. Van warme dranken tot jenevers en frisdranken, je hebt het er allemaal. Persoonlijk vond ik de kaart een beetje té uitgebreid zelfs, omdat ik bij een winterbar me liever beperk tot de klassiekers.

Je kan in de bar ook genieten van enkele typische hapjes zoals stokbrood met camembert of andere lekkere tapas. Betalen doe je in Sibäria met een drankkaart, die je naast de toog kunt kopen.

Heb je zin gekregen om zelf ook eens te gaan dansen in Sibäria? De bar is elke dag open, en dat nog tot en met 3 februari. Meer informatie over de bar vind je op hun Facebookpagina.

Drinks: 3,5/5

Lees ook

Fotogalerij Sibäria

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele