Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Kerstparade brengt de kerstmagie naar Roeselare

De Kerstparade brengt de kerstmagie naar Roeselare

Verslag
27/12/2018

Plezier voor jong en oud

Wanneer de eerste auto’s in zicht kwamen, werd het publiek stiller en stiller. De kerstmagie werd realiteit, al vanaf de eerste praalwagen. De ongeduldige blikken van de kindjes veranderden snel in verwonderde gezichtjes.

Als eerste kwam een gigantische kerstman het volk begroeten. Hij kreeg ondersteuning van een aantal dansers, die al meteen voor een leuke sfeer zorgden. Een high five, knuffel of boks, kreeg je met een grote glimlach erbij.

Toen de IJskoningin haar wagen eraan kwam, werd het publiek muisstil. Haar wachters zorgden voor een ijzige sfeer. Gelukkig werden zij opgevolgd door grappige mannen op ijsberen.

Pinguïns, kleine kerstmannen en een reuze schommelpaard, het kan allemaal op de Kerstparade.

Magie van begin tot einde

De acteurs die meewandelen in de stoet zorgden voor heel wat plezier en vertier bij het publiek. Ze waren niet alleen prachtig geschminkt, hun kostuums waren altijd on point en maakten het hele plaatje af.

Doorheen de stoet werd er niet echt een verhaal verteld, maar je kon er wel alles in herkennen die in een kerstfilm aan bod komt. Van elfjes in de speelgoedfabriek tot vliegende rendieren, het was allemaal aanwezig.

De parade eindigde met, hoe kan het ook anders, de echte kerstman die vanuit zijn slee getrokken door rendieren het volk nog een laatste keer begroette voor hij weer naar Finland vertrekt.

De Kerstparade was eerdere jaren al in Brugge, Blankenberge en Koksijde te gast. Stiekem hoop ik dat hij volgend jaar opnieuw West-Vlaanderen bezoekt, want zo’n prachtige parade wil ik nog wel eens zien.

Fotogalerij Kerstparade

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele