Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Come on Belgium, come on Belgium!"

"Come on Belgium, come on Belgium!"

Verslag
18/06/2018

Twijfel in de eerste helft...

Het Schouwburgplein in Kortrijk werd voor het wereldkampioenschap volledig omgetoverd in een WK-dorp. Een paar minuutjes voor de wedstrijd kwamen de laatste supporters aan en was het echt koppenlopen op het plein. Dit zag er voor de gelegenheid uit als een zee van zwart, geel en rood. Iedereen had wel iets in onze Belgische driekleur meegenomen.

Met een 0-0 ruststand waren vele supporters kritisch, maar wel nog overtuigd van een goeie afloop.

Ontlading in de tweede helft

En dat bleek terecht. In de tweede helft werden de Rode Duivels wakker. Een knappe goal van Dries Mertens brak de wedstrijd open, en dat kon je merken op het Schouwburgplein. Jong en oud stond te springen, te dansen en te juichen. De muziek knalde uit de boxen en er waren zelfs vuurmachines die vlammen uitstootten.

Daarna volgden er twee mooie doelpunten van Romelu Lukaku, wat ervoor zorgde dat de supporters op het Schouwburgplein er een compleet feestje van maakten. Na de match klonk er luid gejuich en het duurde ook niet lang voor ‘We are the champions’ werd meegezongen. Er werden meerdere polonaises ingezet en Belgische vlaggen zwierden in het rond. Als het van het enthousiasme van de supporters afhangt, dan zijn we al wereldkampioen.

Zaterdag kan je tijdens België-Tunesië opnieuw onze festivalreporter volgen via Instagram. Nick gaat de sfeer opsnuiven op het Beursplein in Brugge.

Fotogalerij

Auteurs: 
Erin Delbaere