Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugge op zijn kop na overwinning Rode Duivels

Brugge op zijn kop na overwinning Rode Duivels

Verslag
07/07/2018

Vooraf beschreven de kranten dit als  ‘de belangrijkste match uit de geschiedenis van het Belgische voetbal’, als we 1986 buiten beschouwing laten. Je voelde aan alles dat er vertrouwen heerste. Zowel binnen de groep zelf als onder de supporters. Meer dan vier en twee jaar geleden. Toen waren we overtuigd dat we goede spelers hebben, nu hebben we ook nog eens een fantastisch team.

King Kevin

Het kon natuurlijk allemaal anders uitgedraaid zijn. De bal van Thiago Silva die op de paal ging, Renato Augusto die na de 2-1 een open doelkans kreeg of wat dan te zeggen van die geweldige redding van Courtois! Ja, het was nagelbijten tot het einde! Gelukkig staan de echte talenten op wanneer het nodig is. Hazard zweefde tussen de Braziliaanse verdedigers, terwijl Lukaku bijna negentig minuten onverzettelijk was. Na de owngoal van Fernandinho greep ook ‘King Kevin’ zijn kans om zijn klasse te etaleren. 2-0 na een halfuur, wie had dat durven dromen.

In Brugge vroegen ze op voorhand nog om niet te veel met bier in de lucht te gooien, maar tegen zo’n onbewuste vreugde-uitbarsting valt niks te doen. De gezichten lachten en de benen sprongen. De supporters konden de halve finale al ruiken. Of waren het weer die knapperige tussendoortjes? Tijdens de rust waren de meesten alvast overtuigd dat we de voorsprong gingen vasthouden. En dat deden we met verve!

En nu Frankrijk

De supporters genoten duidelijk van de match. De meesten hadden zich weer stevig uitgedost met T-shirts, verschillende soorten hoedjes en andere Duivels-accessoires. Sommigen hadden werkelijk aan alles gedacht en iemand beloofde om zich helemaal te laten schilderen in de tricolore als de Belgen de finale spelen. Nog een reden te meer dus om nu Frankrijk in de pan te hakken. Wij kijken alvast uit naar dinsdag!

Geniet nog meer van de sfeer op het Beursplein via onze Instagramaccount!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck