Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugge danst opnieuw massaal tijdens Benenwerk

Brugge danst opnieuw massaal tijdens Benenwerk

Verslag
12/08/2018

Vanaf 18u30 klonken de eerste muzieknoten door de binnenstad en ging het dansfestijn van start. Urenlang hoorde je plezier en dansvreugde rond de Markt en het Astridpark. De podia lagen allemaal zoals elk jaar op wandelafstand van elkaar, maar iedereen heeft natuurlijk zijn favoriet.

Blijven plakken en dansen!

"Naar de rockabilly-tent hier (Modern Stage in Astridpark) kom ik het liefst. We schuimen wel eens alle plaatsen af, maar hier blijven we plakken en dansen," verklaarde Bieke, "maar eigenlijk kan ik het niet zo goed. Ik ben nog op zoek naar iemand die me het wil aanleren en dan zijn we vertrokken voor de rest van de avond."

Het voordeel van de Brugse binnenstad als locatie is natuurlijk dat je veel unieke plekjes tegenkomt. Je kon tango dansen in de omgetoverde Magdalenakerk, die voor één avond een intieme plankenvloer kreeg. Of flukse danspasjes aanleren op Bruno Mars op het binnenplein van het Belfort. Brugge etaleert op Benenwerk met glans zijn troeven.

Zwieren met de heupen

Op het Kraanplein kon je terecht voor dancehall-muziek. De stijl kende de afgelopen jaren steile opmars en kwam overgewaaid uit Jamaica waar het al decennialang bijna een nationale sport geworden is. De heupen gingen gezwind heen-en-weer tussen de oude Brugse gebouwen. Op de Burg werd je teruggestuurd naar de 'seventies' en 'eighties' op de Disco-stage.

Wat een zalige sfeer toch op Benenwerk. Mannen, vrouwen, kinderen, iedereen amuseert zich hier te pletter. Een lindy hop-routine aangeleerd krijgen of zelf losgaan op ABBA, niemand houdt zich in. Tot volgend jaar Brugge, tot volgend jaar Benenwerk!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck