Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bomboclat Festival op gang gedanst

Bomboclat Festival op gang gedanst

Verslag
25/08/2018

Wie nood heeft aan nog een gezellig uitje met het gezin, moet dit weekend op Bomboclat zijn. Het feelgood-festival mikt op een zo breed mogelijk publiek met verschillende stages én een leuke Kids Corner! Wie even genoeg heeft van al dat gedans, kan rustig uitrusten in één van de hangmatten. De perfecte daguitstap voor we opnieuw het najaar induiken.

Zuiders tussendoortje

De stralende zon ontbrak spijtig genoeg, maar dat maakte het feestje er niet minder op. Warmte vind je hier namelijk in overvloed. Van de vriendelijke festivalgangers via de guitige shopeigenaars tot de klein maar fijne Berbertent. Voor ieder wat wils! En daar kon de storm laat op de avond helemaal niets aan veranderen. Mr. Vegas verhuisde gewoon van de live stage naar de Dancehall-tent.

Bij een zuiders festival hoort uiteraard ook zuiderse tussendoortjes. Afrikaanse of Caraïbische burgers, keuze genoeg. Op één van de drie stages kon je daarna de calorieën er terug afzwieren. Vooral in de Dancehall-tent steeg de temperatuur naar tropische gewoontes. Meter Dalila Hermans stond backstage te glunderen van Zeebrugge tot in Tokio. Of zeg maar tot in Kingston.

 

 

Een weekend lang

De volgende dagen ziet de planning er even interessant als verschillend uit. Op zaterdag geniet je verder van reggae- en dancehallmuziek met toppers als Gyptian, Rakka en Bizzey. Zondag gooit Bomboclat het een beetje voor een andere boeg en komt de Belgische R&B- en rapscène bovendrijven. ’t Hof van Commerce, Brihang, Stikstof, zij mogen Bomboclat op een mooie manier proberen afsluiten. En hopelijk komt de zon ook nog een paar keer piepen!

Herleef alles ook via onze Instagramaccount of bekijk de foto’s hieronder:

Auteurs: 
Nick Vandierendonck