Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Back in time op Retro Sur Mer

Back in time op Retro Sur Mer

Verslag
30/07/2018

Vintage braderie

Ondanks de grijze lucht en de regenbuien zakten er gisteren veel mensen af naar Retro Sur Mer. Het festival staat volledig in het teken van rockabilly, rock’n roll en de jaren ’50. Op de braderie naast het festivalterrein kon je dan ook allerlei vintage spulletjes scoren. Toen ik door de kraampjes snuisterde zag ik vooral kleurrijke jurken, maar ook bretellen, oorbellen, badges, schoenen. Je kon er een airbrush tattoo laten zetten, eendjes vissen en je mikkunsten tonen in een schietkraam met vintage aankleding. 

Mensen spotten

Het leukste aan het festival vond ik al de mooie outfits. Vele festivalgangers leken net uit het verleden gewandeld. De organisatie zorgde er ook voor dat de vintagestijl overal terug te vinden was. In de beautycorner stonden visagistes klaar om bezoekers een jaren ’50 make-up look te bezorgen. Naast de beautycorner stond een retro eetkraam met poffertjes en suikerspinnen. Ook de verschillende drankkramen met cocktails en gins pasten in de setting. Als ik rond me keek, leek het dan ook alsof ik in een ander tijdperk was beland. Enkel de occasionele smartphone verbrak de illusie.

Swingende muziek

De festivalgangers op Retro Sur Mer zagen er niet alleen tiptop uit, ze konden nog eens goed dansen ook! Ik zag het concert van Britse rock’n rollband Stargazers, die het publiek aan het swingen en jiven kreeg. Het publiek stond geen moment stil, wat de band zeker kon appreciëren. Het enthousiasme van zowel de band als het publiek zorgde ervoor dat ik niet anders kon dan meebewegen, ook al heb totaal geen idee hoe ik moet jiven.

Fotogalerij

Auteurs: 
Erin Delbaere