Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Apéro Château: Pittoreske tuin met heerlijke cocktails

Apéro Château: Pittoreske tuin met heerlijke cocktails

Verslag
26/07/2018

Beernem of Parijs?

De naam op zich bracht al wat verwachtingen met zich mee: ‘Apéro Château’. De tuin van landgoed Di Coylde wordt in de zomer vol gezet met verschillende soorten zitmogelijkheden. Gewone tafeltjes, hogere tafels, zithoeken met zetels, strandstoelen en zelfs schommels! Aan diversiteit geen gebrek dus, al hadden we eigenlijk geluk dat er nog een leuk plaatsje midden van de pop-upbar vrij was. Want het was druk, heel druk.

De lichtjes tussen de bomen zorgen voor nog wat extra sfeer en door het vele groen dat tussen en rond je staat en hangt, zou je vergeten dat je in Beernem zit. Misschien ergens in een pittoresk tuintje in Parijs ja, maar Beernem? Bijna onvoorstelbaar.

Toch kan het nog ietsje beter. Mijn bezoek aan het kleinste kamertje werd voorafgegaan door een minutenlange zoektocht met mijn ogen. Nergens zag ik een bordje staan. De parking zelf was ook volzet, dus stonden we ietsje verder tussen de bomen, en ook daar vind je geen duidelijk extra bordje met ‘Apéro Château’ erop. Voor randanimatie moet je hier de vrijdag zijn. Dan plannen de uitbaters soms een liveconcert. Op andere dagen is het gewoon babbelen of iets eten/drinken. Kleine minpuntjes, maar de rest maakt dat meer dan goed.

Sfeer: 4/5

Cocktail of mocktail: héél ruime keuze!

En het is er niet zomaar sfeervol. Toen we de kaart opensloegen kregen we een gamma aan drankjes voorgeschoteld. De gewone kaart met verschillende aperitieven, koffies of frisdranken mét daarnaast een extra cocktail/mocktailkaart. De eetmogelijkheden werden ook heel mooi gepresenteerd in een overzichtje. Je kunt wel stellen dat alles vrij prijzig is, maar kwaliteit kost gewoon dat tikkeltje meer.

Omdat je die gewone apero’s overal wel eens kunt proeven, kozen we voor een cocktail en mocktail. En wat een verademing waren die. Fris en fruitig en echt lékker! De alcohol overheerste helemaal niet in de cocktails en het verschil met de mocktail was miniem. De presentatie bleef wat op de oppervlakte, een vrij gewoon glas. Al is dat niet zo essentieel. Zelf hebben we niet van de eetkaart geproefd, maar onze buren wel. Zij waren ook vol lof. Een meer dan geslaagd concept, Apéro Château, proficiat!

Drinks: 5/5

De West-Vlaamse zomerbars

Elke week test één van onze festivalreporters een West-Vlaamse zomerbar uit. Lees hier alle reviews.

Fotogalerij Apéro Château

Auteurs: 
Nick Vandierendonck