Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Alcatraz, een waar walhalla voor hardrock- en metalliefhebbers in Kortrijk

Alcatraz, een waar walhalla voor hardrock- en metalliefhebbers in Kortrijk

Verslag
10/08/2019

3 fantastische podia met maar liefst 63 artiesten

Ook dit jaar werd de site aan de Lange Munte omgetoverd tot een geweldig festivalterrein om u tegen te zeggen. Met maar liefst 3 stages dit jaar, zakten hardrock- en metalliefhebbers af naar het mooie Kortrijk. De Prison-stage ziet er dit jaar nog indrukwekkender uit dan voorgaande jaren en de Swamp-stage maakt zich klaar voor artiesten als Sodom, Amenra en Voivod. Dit jaar verraste Alcatraz met een derde podium: La Morgue! Op deze stage laat opkomend talent zich van hun beste kant zien. 

Festival met charme

De Britse rockband Uriah Heep blaast dit jaar maar liefst 50 kaarsjes uit en vierde vrijdagavond zijn verjaardag op de main stage samen met de festivalgangers. Het dak ging eraf op Take Away My Soul om vervolgens het publiek mee te laten brullen met hits uit hun beginjaren. Niet enkel treden klassiekers van formaat op als Saxon, Thin Lizzy en Opeth, ook bands van eigen bodem komen aan bod op het festival.

Alcatraz is bovendien zoveel meer dan een festival. Het bevat allereerst een uitgebreid aanbod van food & drinks, de frikandel wordt omgedoopt tot een fROCKadel en met verschillende foodtrucks, is er voor iedereen wat wils. Alcatraz creëert een dorpsgevoel met gezellige shops waar je cd's, patches, badges en zoveel meer kunt scoren. In El Presidio kom je even tot rust met een fris pintje om vervolgens de rest van de avond te headbangen. 

Bemachtig nog snel je tickets want het festival loopt nog tot zondag!

Fotogalerij 

Volg de Focus en WTV festivalreporter

 

Auteurs: 
Michelle Desmet