Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Trondheim

Trondheim

Download hier de brochure

Schrijf je hier in voor de infoavond

Deze morgen komen we aan in Trondheim. Een bezoek aan de stad met onze gids, is een duik in de geschiedenis door verschillende periodes. De strategische ligging van Trondheim trok al heel vroeg bewoners en lonkte koningen en bisschoppen en later ook de Duitse bezetter. Wist je trouwens dat dit de eerste hoofdstad van Noorwegen was?

De oude stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ was vroeger de enige toegangspoort tot de binnenstad en vormt een mooi vertrekpunt voor een stadswandeling met onze gids. De brug werd in 1861 in neogotische stijl gebouwd. Verder wijzen we graag op de op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water en Stiftsgården, een buitenverblijfje van de koninklijke familie. We maken er ook kennis met Olav en Olav. Er is Olav Tryggvason, de stichter van de stad, wiens beeld centraal staat op de markt van Trondheim. En er is de voormalige Vikingkoning Olav Haraldsson die in 1031 heilig werd verklaard.

We bezoeken de magistrale, gotische Nidaroskathedraal, waar je het Sint-Olavschrijn vindt – en dat maakt deze plek ook tot de belangrijkste pelgrimsbestemming in Scandinavië. In de kathedraal worden trouwens ook de koningen en koninginnen gekroond.

Terug aan boord vaart ons schip door de uitdagende Stokksund-Passage.

's Avonds meren we aan in Rørvik.