Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zulte Waregem boekt monsterzege bij Waasland-Beveren

Zulte Waregem boekt monsterzege bij Waasland-Beveren

Sport
15/05/2019

Zulte Waregem nam de bovenhand in de eerste helft op bezoek bij Waasland-Beveren, en net voor de rust resulteerde dat ook in een doelpunt. Keita beging hands, wie anders dan Hamdi Harbaoui (43) scoorde vanop de stip zijn 24e van het seizoen. In de tweede helft werd een treffer van opnieuw Harbaoui afgekeurd omdat ploegmaat Bongonda buitenspel liep. Even later duwde Aleksandar Vukotic (61.) de bal in eigen doel en stond het toch 0-2.

Na een fout van Moren ging de bal opnieuw op de stip, daar was nummer 25 dan toch voor Harbaoui (72.). Amper drie minuten later mocht Henrik Rørvik Bjørdal alleen voor doel komen en de 0-4 verzorgen. En nog was het niet afgelopen. Alwéér ging de bal op de stip, Theo Bongonda (83.) schoof de 0-5 tegen de touwen.

In het klassement blijft KV Kortrijk leider met 21 punten, Union telt één puntje minder. Waasland-Beveren en Zulte Waregem hebben 10 punten, Moeskroen 8 en Cercle Brugge 7

Vijf weken geschorst

Vanaf morgen loopt een schorsing van vijf weken voor Hamdi Harbaoui, die zaterdag een elleboogstoot uitdeelde in de match tegen Kortrijk. De Tunesiër speelde dus mogelijk al zijn laatste wedstrijd voor Essevee, want hij vertrekt wellicht naar een andere club. Als Essevee in beroep gaat, behandelt de Voetbalbond de zaak vrijdag, 's avonds is er de laatste thuiswedstrijd tegen Union.

Auteurs: