Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zondag D-day voor Club Brugge

Zondag D-day voor Club Brugge

Sport
03/05/2018

Blauw-zwart telt na zes speeldagen in play-off 1 vijf punten voorsprong op de rivaal uit de hoofdstad. Als de troepen van Leko ook tegen Anderlecht hun ijzersterke thuisreputatie waarmaken, kan het vijftiende kampioenschap voor Club zondag omstreeks 16.15 uur quasi binnen zijn. Een driepunter volgende week donderdag in Charleroi staat dan sowieso gelijk aan de titel.

Bij een draw of een zege van paars-wit zet Club de champagne best nog niet koud. Zelfs Standard, voorlopig dé ploeg van play-off 1, kan dan nog een rol gaan spelen. Als de Rouches zondagavond (18 uur) voor eigen publiek de overwinning pakken tegen KRC Genk, is ook de bekerwinnaar nog niet uitgeteld.

AA Gent en Charleroi openen de zevende speeldag vrijdagavond (20.30 uur) met een treffen in de Ghelamco Arena. De Buffalo's begonnen met zeges tegen Anderlecht (0-2) en Club Brugge (1-0) ijzersterk aan play-off 1 maar haalden nadien amper 1 op 12. Met het oog op Europees voetbal wint het team van Yves Vanderhaeghe best tegen de laatst geklasseerde Karolo's. Charleroi kan zich wel optrekken aan de 2-1 zege tegen Gent eerder deze play-offs.

Kortrijk - Zulte Waregem in play-off 2

In poule A van play-off 2 trekt leider Zulte Waregem zaterdag in de vooravond (18u) naar eerste achtervolger Kortrijk. Essevee telt in het klassement vier punten voorsprong op de Kerels. Een driepunter in het Guldensporenstadion betekent voor Dury en co quasi zeker de groepswinst.

De zevende speeldag wordt zondagavond (20 uur) afgesloten in poule B. In het Olympisch Stadion ontvangt Beerschot Wilrijk Oostende.

Auteurs: 
Belga