Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zoete zege voor KV Oostende tegen Anderlecht

Zoete zege voor KV Oostende tegen Anderlecht

Sport
01/12/2019

Anderlecht recupereerde sterkhouder Vincent Kompany na meer dan twee maanden blessureleed, maar slikte met zijn patron in de basis meteen een opdoffer. Doelman Hendrik Van Crombrugge ging op een terugspeelbal aan het knoeien. Joseph Akpala greep de kans en maakte de 1-0. Paars-wit moest nu komen, maar liep in het mes van de thuisploeg. Kompany ging onder een lange bal door, waarna Akpala eerst Kana doldraaide en dan uithaalde. Van Crombrugge duwde de bal in de voeten van Michiel Jonckheere, die de 2-0 in doel werkte.

Oostende liet vlak na de rust de 3-0 liggen, waarna Anderlecht een strafschop kreeg na hands van Ndenbe. Roofe miste, en trapte op doelman Dutoit. Die nieuwe klap kwamen de Brusselaars niet meer te boven. Andrew Hjulsager maakte in het slot nog de pijnlijke 3-0, waarna de bezoekers via Nacer Chadli nog milderden tot 3-1. Invaller Jeremy Doku gaf met de aansluitingstreffer weer hoop. Anderlecht drong nog aan, maar kwam niet meer op gelijke hoogte.

Oostende doet een goede zaak in de stand en komt samen met KV Kortrijk, dat op zondagavond AA Gent ontvangt, op de dertiende plaats met vijftien punten. Anderlecht staat amper twee plaatsen hoger met 21 punten. Op de achttiende speeldag ontvangt Anderlecht in Brussel Charleroi. KVO moet naar Eupen.

Auteurs: 
Belga