Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Yves Lampaert wil tijdrittitel verlengen

Yves Lampaert wil tijdrittitel verlengen

Sport
21/06/2018

Titelverdediger Yves Lampaert (Quick-Step Floors) start als 35e en laatste om 18u04.

De grootste opponent voor Lampaert zal ongetwijfeld Victor Campenaerts (Lotto Soudal) zijn. De Europees kampioen werd vorig jaar - na een val - tweede in Chimay, na in 2016 in Mol wel de Belgische titel te hebben veroverd. De Antwerpenaar werd dit seizoen al derde in de openingstijdrit van de Giro en vierde in de proloog van de Dauphiné. Lampaert focuste dan weer (met succes) op het Vlaamse klassieke werk. De West-Vlaming won voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen. Thomas De Gendt (Lotto Soudal) en Laurens De Plus (Quick-Step Floors) mogen tot de belangrijkste outsiders worden gerekend.

"Voluit voor de titel"

"Ik ga opnieuw voluit voor de titel. Campenaerts is zeker en vast een grote concurrent, net als Nathan Van Hooydonck en Laurens De Plus, maar ik geef mezelf toch ook weer een mooie kans", verklaarde de winnaar van Dwars door Vlaanderen. "Ik reed dit jaar tweemaal in competitieverband op de tijdritfiets. Een eerste keer was dat in de Ronde van de Algarve, waar ik 23e werd. In Parijs-Nice werd ik 26e. Dat zijn niet de beste resultaten, maar een Belgisch kampioenschap kan je met die wedstrijden niet vergelijken. De tegenstand in de titelstrijd is niet zo groot. Vorig jaar was het echt snikheet in Chimay. Donderdag geven ze mildere temperaturen. Ik kan niet zo goed tegen de hitte, dus dat speelt wel in mijn voordeel. Ik verkende het parcours al. En dat ligt me. Ik kijk heel gemotiveerd uit naar donderdag."

vijfde titel op rij voor Ann-Sophie Duyck?

Voor de titelstrijd bij de mannen vinden ook de tijdritkampioenschappen bij de elite zonder contract en elite vrouwen plaats. Bij de vrouwen is Ann-Sophie Duyck, winnares van de laatste vier BK's tijdrijden, de grote favoriete.

"Iedereen gaat er maar van uit dat ik mijn titel zal verlengen, maar winnen is niet zo simpel hoor. Op zo'n dag moet alles meezitten. Een stuurfout of mechanisch defect kan ervoor zorgen dat het niet loopt zoals het hoort", verklaarde Duyck woensdag. "Als je vier maal op rij Belgisch kampioene wordt, is het vrij logisch dat je getipt wordt als de te kloppen vrouw. Ik moet nu eenmaal met die druk kunnen omgaan."

"Ik ken het parcours. Anzegem ligt niet zover van waar ik woon. Ik was er tijdens de persvoorstelling ook bij en kreeg toen al een glimp te zien van het traject. Het is een parcours voor echte tijdrijders. Er moet de volledige afstand spanning op de benen gezet worden. Eigenlijk is tijdrijden de puurste discipline van het wielrennen. Knokken tegen jezelf en alles geven. En ja, dat ligt me nu eenmaal heel goed, zodat ik toch wel op een vijfde opeenvolgende titel hoop."

Virginie Soenen begint om 13u50 als eerste aan de 28,2 kilometer. Ann-Sophie Duyck start als laatste om 14u36.

 

Auteurs: