Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ypres Rally absolute top inzake veiligheid‏

Ypres Rally absolute top inzake veiligheid‏

Sport
29/12/2015

Ieper behaalde de tweede beste score, net na de Rally Liepäjä in Letland. Op het vlak van ‘veiligheid’ behaalde de Belgische manche van het Europees kampioenschap zelfs de eerste plaats.

"Veiligheid blijft voor elke organisator van een rally primordiaal, dus ook voor Superstage," vertelt Jan Vervisch, Safety Manager van de Ypres Rally. "Die prima score van de FIA is natuurlijk ook te verklaren door de strenge Belgische wetgeving terzake. We besteden als organisator ook veel aandacht aan het Spectator Management. Door de publiekspunten met wegwijzers aan te duiden vanaf het rallycentrum en die zones zo comfortabel mogelijk in te richten, met catering en andere voorzieningen, kunnen we de fans zoveel mogelijk naar plaatsen langs het parcours brengen waar we de veiligheid optimaal kunnen garanderen. Natuurlijk is het Tracking Systeem, verplicht in het Europees kampioenschap, ook een essentieel instrument om voortdurend te waken over de veiligheid vanuit het Rally HQ."

Eerste plaats

Met een score van 1056 punten voor de Ypres Rally, en tweede plaatsen op het vlak van ‘algemene organisatie’ en ‘technische aspecten’, is de gouden medaille in zicht, want de beste organisatie kreeg amper 10,5 punt meer. Dit rapport is volgens de organisatie een mooie beloning voor de inspanningen van alle medewerkers, maar tegelijkertijd een bron van motivatie om in 2016 nog hoger te mikken.

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox