Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

WK-Koorts stijgt: rij zelf de 'Ronde van Brugge'

WK-Koorts stijgt: rij zelf de 'Ronde van Brugge'

Sport
31/08/2021

Brugge wil het topevenement ook koppelen aan meer beweging voor de Bruggelingen zelf. Er zijn nu fietsroutes uitgestippeld rond het parcours van het WK tijdrijden.

Het zijn studenten van Howest die de ronde van Brugge hebben uitgestippeld. Er is een familietocht van 22 kilometer en een parcours voor liefhebbers van meer dan 40 kilometer. 'Die loopt door het Brugse ommeland, mooi in de natuur. Ook op stukken waar de wielrenners zelf zullen rijden. Op bepaalde plaatsen zijn er ook vragen rond het WK waar je dan een formulier kan invullen en leuke prijzen kan winnen,' zegt schepen van Sport Franky Demon.

September moet voor sportief Brugge een volledige WK-maand worden. Van 19 tot 22 september strijkt de internationale wielerwereld er neer. Van woensdag tot zondag komen maar liefst 6 wereldkampioenschappen-tijdritten vanuit startplaats Knokke-Heist aan op het Zand in Brugge. 

De start van de tijdritten ligt op het Noordzeestrand, ter hoogte van het casino. Tijdens de eerste 1,5 km fietsen de renners langs de zee, gevolgd door een passage in het centrum van Knokke-Heist. Daarna gaat het richting binnenland. Na 5 bijna kaarsrechte kilometers in Dudzele en een passage in het pittoreske Damme gaat het richting kunststad Brugge en de finish op ’t Zand.

Auteurs: 
Redactie