Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

WK amateurdrivers op Waregemse hippodroom

WK amateurdrivers op Waregemse hippodroom

Sport
29/07/2018

In de eerste ren maakt Piet Van Pollaert er een tactische race van. Het gaat helemaal niet snel, maar aanvallen volgen er niet. Tot de Duitse Sinan Baruffolo met Intruder Axe versnelt in de laatste bocht. Van Pollaert met Imperator Star probeert de Duitse nog op te vangen. Maar aan de finish lijn halen Intruder Axe en Baruffolo het met een neuslengte.

In de tweede ren voor het Wereldkampioenschap regent het diskwalificaties omdat verschillende paarden in galop gaan. De belangrijkste is die van Einar Nebredo met Duo D’Avignere, de voorlopige leider in het klassement ziet zo zijn kansen om wereldkampioen te worden in rook opgaan. De ren wordt gewonnen door de Argentijn Leonardo Agusti met Drakkar D’yvetot.

Argentijn wordt wereldkampioen

In de derde en laatste ren gaat Sinan Baruffolo snel in de fout. Ook haar kansen voor de wereldtitel zijn weg. De Nederlandse Samatha Stolker lijkt op weg naar de wereldtitel, maar haar paard, Cyloo D’eprion valt helemaal stil op het eind. Het is de Australier John Cremin die wint met Cricket Ball.

De nieuwe wereldkampioen is uiteindelijk de Argentijn Leonardo Agusti die evenveel keer won als John Cremin, maar meer tweede plaatsen verzamelde. Piet Van Pollaert is achtste voor België.