Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Wij zijn beter dan Anderlecht"

"Wij zijn beter dan Anderlecht"

Sport
04/05/2018

Zondag ontvangt Club Brugge om 14.30 uur aartsrivaal Sporting Anderlecht. Het wordt geen allesbeslissende wedstrijd, maar wel een heel belangrijke voor de titelstrijd. Wint Blauw-Zwart, dan ligt de weg naar een 15e landstitel helemaal open. Bij een gelijkspel of verlies, moet de champagne nog (even) in de koelkast.

Zelfzekere Leko

Wij zijn een betere ploeg dan Anderlecht. En op die manier hebben wij onze voorbereiding gedaan. Met genoeg respect, maar met genoeg vertrouwen in ons voetbal." Dat zei Ivan Leko vrijdagmiddag op de persconferentie voor de wedstrijd. 

De verwachtingen voor zondag zijn dan ook hooggespannen. Iedereen in Brugge wil zondag Anderlecht definitief uit de titelrace slaan. Ivan Leko beseft als geen ander het belang van de twaalfde man. Voor eigen publiek kan Blauw-Zwart altijd iets meer, en dus mag het zondag niet meer fout gaan.

Veiligheid primeert

Ook voor Blue Army wordt het een speciale wedstrijd. Het wordt wellicht hun laatste belangrijke wedstrijd in het Jan Breydelstadion. Ze willen opnieuw voor een kolkend Jan Breydelstadion zorgen dat de thuisploeg vooruit stuwt. Ook de spelersbus wordt, net als twee jaar geleden voor de titelmatch tegen Anderlecht, door heel wat supporters opgewacht en naar het stadion begeleid.

Maar de veiligheid primeert, dat zegt ook Jochen van Coillie van Blue Army: We hebben ook een bericht uitgestuurd naar alle supporters met de vraag om daar toch de aandacht op te richten en niet te dicht bij de bus te staan en de nodige attributen zoals bommetjes thuis te laten zodat iedereen met een gerust gevoel van de match kan genieten.

Auteurs: 
Redactie