Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wereldkampioen Iserbyt duldt geen tegenstand bij beloften

Wereldkampioen Iserbyt duldt geen tegenstand bij beloften

Sport
26/12/2018

Geen Tom Pidcock aan de start in Heusden-Zolder, dus moest Eli Iserbyt strijd leveren tegen enkele andere jongens die hun kans schoon zagen om te schitteren. Het was Eddy Finé die de kopstart nam op het snelle parcours. Ook Eli Iserbyt was goed weg, net zoals de Zwitser Loris Rouiller en een Frans trio.

Het duurde niet lang vooraleer Iserbyt de kop nam, de Fransman Legrand sprong op zijn wiel, maar het was de wereldkampioen die bijna volledig de openingsronde voor zijn rekening nam. Na één ronde telden we dus een leidersduo Legrand met Iserbyt, achter hen volgde een groepje op tien seconden met de Nederlander Maik van der Heijden die het pak leidde.

Duidelijk de sterkste

Iserbyt was duidelijk de sterkste en nam afstand van Legrand die het gezelschap kreeg van Maik van der Heijden. Na een lekke band moest de kopman van Marlux-Bingoal evenwel van fiets wisselen waardoor Legrand en Van der Heijden terugkeerden vooraan. Iserbyt nam evenwel geen gas terug en stoomde door. Op het eind van de tweede ronde was hij opnieuw alleen op pad.

Geen maat op Iserbyt

Er stond geen maat op Iserbyt die ronde na ronde afstand nam en soleerde naar de zege. "De voorbije wedstrijden kende ik heel wat tegenslag. In Namen bijvoorbeeld reed ik drie keer lek en moest ik dan vrede nemen met een derde plek. Vandaag rijd ik ook één keer lek, maar dat was mijn eigen schuld en het was zonder al te veel erg. Ik voelde vandaag dat ik veel kracht in de benen had, ik kon na de bochten ook telkens het tempo weer hoog leggen, een ganse cross lang een hoog tempo rijden. Ik maakte hier vooral het verschil op de technische stukken."

"De zege was misschien iets mooier geweest met Tom  Pidcock aan de start", gaf Iserbyt aan. "Maar goed, hij is hier niet en daar kan ik weinig aan veranderen. Het maakt voor mij niet veel uit. Ik win en hou een sterk gevoel over aan deze cross. Ik heb de rest onder druk gezet, de ganse wedstrijd en dat wil ik vooral onthouden."

Iserbyt miste de manche in Tabor wegens ziekte, maar staat toch tweede in het klassement van de Wereldbeker met 191 punten, 29 punten minder dan Leider Pidcock die de wedstrijd vandaag dus skipte. "Dit is een raar of moeilijk klassement", weet ook Iserbyt. "Enkel de vier beste resultaten van een renner tellen. Mathematisch kan ik dit klassement misschien nog winnen, maar ik ben er niet heel hard mee bezig. Ik kijk vooral uit naar de kampioenschappen. Het WK is nog de enige echte wedstrijd die telt voor mij, op het BK hoop ik Michael Vanthourenhout van dienst te zijn."

Auteurs: 

Volg de Focus en WTV festivalreporter