Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Weer West-Vlaamse zege in Dwars Door Vlaanderen?

Weer West-Vlaamse zege in Dwars Door Vlaanderen?

Sport
28/03/2018

Het peloton wacht tussen de start in Roeselare en aankomstplaats Waregem 180,1 kilometer en twaalf hellingen. De voorbije drie jaren kleurde de erelijst in Waregem West-Vlaams met achtereenvolgende zeges van Jelle Wallays (2015), Jens Debusschere (2016) en Yves Lampaert (2017).

Dat drietal verschijnt ook vanmiddag weer aan de start, net als andere oud-winnaars Sylvain Chavanel en Oscar Gatto. Ook diverse topfavorieten voor de Ronde van zondag komen nog even de benen testen. Met Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Tiesj Benoot, Jasper Stuyven, Wout van Aert en Sep Vanmarcke tekenen nagenoeg alle nationale toppers present. Buitenlanders Niki Terpstra, Zdenek Stybar, Alexander Kristoff, John Degenkolb en Gianni Moscon vervolledigen het kransje kanshebbers voor zondag, dat aan de start komt. Ook Elia Viviani, afgelopen zondag nog uiterst ontgoocheld met zijn tweede plaats in Gent-Wevelgem, zal hopen op weerwraak.

Vanmarcke: "Ronde en Roubaix zijn de hoofddoelen"

John Degenkolb: "Het wordt een harde en snelle race"

Jelle Wallays: "Ik hoop op een leuke koers"

Patrick Lefevere: "Het wordt een harde koers"

Dirk Demol: "Grotere spankracht"

Geen Sagan, wel Valverde en Quintana

Wereldkampioen Peter Sagan, die in Wevelgem de handen in de lucht mocht steken, en Philippe Gilbert zullen er niet bij zijn. Gilbert werd vorig jaar nog tweede, na knap ploegenspel bij Quick-Step dat leidde tot de zege van Yves Lampaert. Een leuke bijkomstigheid voor de supporters is de aanwezigheid van enkele ronderenners, die zich in West-Vlaanderen komen voorbereiden op de kasseienetappe komende zomer in de Tour de France. Movistar laat kopstukken Alejandro Valverde en Nairo Quintana starten, terwijl ook Romain Bardet niets aan het toeval wil overlaten.

Volg het hier op de voet