Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Waregem sluit morgen veldritseizoen af

Waregem sluit morgen veldritseizoen af

Sport
19/02/2019

Wereldkampioen Mathieu van der Poel en Wout van Aert komen zijn er niet. Ze bereiden zich al voor op de komende wegwedstrijden. "Wel van de partij zijn onder meer Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Quinten Hermans, Lars van der Haar, Eli Iserbyt, Kevin Pauwels en Tom Meeusen", zegt organisator Erwin Vervecken. "Bijna alle toppers die het afgelopen veldritseizoen kleurden, zakken af naar Waregem.”

Nieuwigheid

Nieuw dit jaar is de cyclocross trial. Op een grasveld van 16 op 26 meter aan de Zuiderboulevard is een uitdagend parcours uitgestippeld op maat van de crossers. De hindernissen die moeten overwonnen worden, zijn de obligate balkjes, zandzakjes, een slalom door kegels, de evenwichtsbalk, een bandentapijt en een trap. Wie voet aan grond moet zetten, krijgt strafpunten. De renner die op het einde het minste aantal strafpunten telt, is de winnaar. Na de cyclocrosstrial volgt het hoogspringen met fiets. Tom Meeusen won die discipline al drie keer op vier edities. Afsluiter is een veldrit over 30 minuten op en rond de Zuiderboulevard van Waregem.

Ook de vrouwen elite komen aan de start in Waregem. Wereldkampioene Sanne Cant topt de affiche, samen met Denise Betsema, Loes Sels, Alice Maria Arzuffi en Ellen Van Loy.

Lees ook:

Auteurs: