Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wallays had etappe 'met stip aangeduid'

Wallays had etappe 'met stip aangeduid'

Sport
14/09/2018

"Ik had deze rit met stip aangeduid", verklaarde de West-Vlaming van Lotto Soudal. "Als ik goed ben, kan ik iedereen verrassen."

Wallays kwam vorige week nog ten val in de tiende etappe, nadat de Italiaan Simone Petilli een slipper maakte. Wallays liep schaafwonden op en had vooral last van een wonde aan zijn hand en pijnlijke heupen. Hij moest enkele dagen op de tanden bijten, maar zette door. "In de rit na de rustdag kwam ik ten val en dat was vervelend. Ik moest mijn ambitie opbergen voor enkele etappes. Ik had er vooraf enkele aangeduid om voor de ritzege te gaan, dit was er eentje van en ik ben heel blij dat ik het hier waarmaak. Iedereen verwachtte dat het hier op een massasprint zou uitdraaien, maar ik weet dat als ik goed ben, ik iedereen kan verrassen. Dat is mij vandaag gelukt."

Koele kikker

In de slotkilometer toonde hij zich een koele kikker en nam hij niet meer over van medevluchter Bystrom. "Ik kende Bystrom, hij is een betere sprinter dan ik. Dankzij mijn ploegleider wist ik ook dat de laatste rechte lijn lichtjes hellend was en dus was het zaak om zo lang mogelijk in het wiel te blijven hangen. Ik moest mij focussen op de streep en zette op 200 meter aan."

Een stevige opsteker voor Wallays. "Ik had heel hard voor gewerkt om de Tourselectie te halen, maar werd niet geselecteerd en dat was een ontgoocheling. Daarna heb ik hard gewerkt om me klaar te stomen voor deze Vuelta en lag de focus op een ritzege. Die is er nu. Dat is fantastisch."

Lees ook:

Auteurs: 
Belga