Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VV Westkapelle stopt met eerste ploeg

VV Westkapelle stopt met eerste ploeg

Sport
10/01/2018

"Zondag hadden we tegen Poperinge 21 betalende toeschouwers," vertelt voorzitter Johan Rommelaere. "Die steeds minderende belangstelling zorgt voor minder inkomsten en als je daar de stijgende kosten bijvoegt, is de rekening snel gemaakt. Ook op het gebied van sponsoring wordt het steeds moeilijker. Ons budget is gebaseerd op die sponsoring en op het gratis vrijwilligerswerk, maar in het budget voor volgend seizoen is geen plaats meer voor een eerste elftal."

VV Westkapelle ontstond in 1991. "We bestaan meer dan 25 jaar, en dit is dan ook een beslissing die we niet lichtzinning hebben genomen," gaat Rommelaere verder. "We hebben gisteren nog de spelersgroep ingelicht, en ik moet bekennen dat de gezichten bleek werden. Onze trainer Bjorn Cool heeft ons verzekerd dat de ploeg zich zal blijven inzetten tot het eind van het seizoen." Westkapelle staat momenteel elfde in eerste provinciale.

Jeugdwerking blijft bestaan

"Onze jeugdwerking, van de voetbalschool tot de u21, blijft wel gewoon verder bestaan. En op termijn is het mogelijk dat we opnieuw met een eerste ploeg in competitie komen. Kijk, wij zijn een gezonde club, en willen dat ook zo houden. Wij gaan alle verplichtingen nakomen. Maar we moesten de voorbije jaren ook al schipperen met ons budget, en bij het opmaken van het budget voor volgend seizoen, hebben we voorrang gegeven aan de jeugd. Alle ouders en spelertjes zijn ondertussen ook op de hoogte gebracht."

Auteurs: