Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vosté pas 32ste op 500 meter

Vosté pas 32ste op 500 meter

Sport
19/02/2018

Het goud in de Gangneung Oval ging naar de Noor Havard Lorentzen, die het olympisch record verbeterde. De Nederlanders, die op dit nummer in Sotsji het podium domineerden, grepen naast de medailles. In de derde rit moest Vosté het afleggen tegen de Duitser Joel Dufter (35.50). Voor Vosté was de 500 meter zijn tweede nummer in Zuid-Korea. Afgelopen dinsdag werd de in Heerenveen wonende Bruggeling 23e op de 1.500 meter. De West-Vlaming komt vrijdag nog in actie op de 1.000 meter.

"Dubbel gevoel"

Vosté had gemengde gevoelens na afloop van zijn rit op de 500 meter. De snelschaatser lukte in het Gangneung Oval een persoonlijk record op zeeniveau (laagland) maar dat bracht hem in klassement niet verder dan de 32e plaats (op 36 starters).

"Het gevoel is een beetje dubbel. Op zich is dit wel een goeie 500, met een pr op laagland voor mij. Het is een tiende sneller dan op het EK in Kolomna. Jammer genoeg hou ik niet veel concurrenten achter mij", reageerde de 23-jarige Bruggeling, die leeft en traint in Heerenveen.

Vosté had een van de traagste plaatsingstijden en vond zijn mindere klassering dan ook niet onlogisch. "Ik had wel verwacht dat ik achterin zou eindigen. Op zich rij ik wel een goeie rit. Alleen de eerste honderd meter was iets te traag (10.01, red). Ik had liever negen laag gezien, dit was net wat te traag."

Op de 1.500 meter was Vosté vorige dinsdag als 23e geëindigd, maar zo'n klassering bleek maandag te hoog gegrepen. "Dit was een goeie rit, jammer genoeg is de uitslag niet zo kleurrijk als op de 1.500. Sommige jongens waren echt een klasse sterker dan de rest. Er is buitengewoon hard gereden. Maar ik moet mij daar niet blind op staren. De 500 is niet mijn allerbeste afstand."

Vrijdag start Vosté nog in de 1.000 meter. "Nog een keer alles geven", zei hij. "Ik moet proberen deze 500 te herhalen en dan nog een rondje volhouden. We zullen zien wat het geeft."

Auteurs: 
Belga