Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vormer brengt Club Brugge voorlopig aan de leiding met 2 goals tegen Kortrijk

Vormer brengt Club Brugge voorlopig aan de leiding met 2 goals tegen Kortrijk

Sport
16/10/2021

Blauw-zwart boekt daarmee een goede generale repetitie voor de clash met het Manchester City van Kevin De Bruyne aankomende dinsdag (18u45) op de derde speeldag van de Champions League, eveneens op Jan Breydel. Het grijpt voorlopig de leidersplaats met 22 op 33, Kortrijk is achtste met 15 punten.

Kortrijk, met een vurig coachende Karim Belhocine in de eerste match van zijn nieuwe termijn bij de club, ging gretig van start zonder dat dit uitmondde in doelrijpe kansen. Club was niet van slag en zette de partij nadien naar zijn hand. Zo zag kapitein Ruud Vormer tot twee keer toe een doelpoging afgeblokt worden en bracht Marko Ilic redding op een kopbal van Charles De Ketelaere.

In het slotkwartier van de eerste helft haalde Vormer (32. en 45.+1) zijn gram: eerst borstelde hij, in zijn eerste basisplaats in ruim een maand, een vrije trap loepzuiver in de linkerhoek, om dik tien minuten later een doorsteekpass van Noa Lang tegen de netten te prikken.

Na de rust

Na de rust kreeg Kortrijk meteen een reuzekans op de aansluitingstreffer, maar Pape Gueye schoof het leer naast de kooi van Simon Mignolet. Het hoogtepunt aan Brugse zijde was de invalbeurt van José Izquierdo tien minuten voor tijd. Hij maakte na 4,5 jaar zijn wederoptreden in de Brugse kleuren.

Gescoord werd er niet meer. Dylan Mbayo plaatste nog een uitgelezen mogelijkheid op de 2-1 aan de verkeerde kant van de paal.

Auteurs: 
Belga