Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voorzitter Zulte Waregem: "geloof in mooie toekomst"

Voorzitter Zulte Waregem: "geloof in mooie toekomst"

Sport
15/05/2019

Ballière zegt dat hij het ongenoegen en de ontgoocheling bij de supporters begrijpt. Maar nu moeten emoties plaatsmaken voor zaken: het werk van de voorbije maanden, met CEO Cordier, bestuurder Detaellenaere en sportief manager Francky Dury wordt stilaan zichtbaar, met een betere scouting. Er is nog veel werk schrijft hij, maar hij zegt dat hij er persoonlijk op toeziet dat supporters volgend seizoen weer trots kunnen zijn.

De volledige open brief:

Over 3 dagen valt voor Essevee het doek over seizoen 18-19, een seizoen waarbij onze club ver beneden de sportieve verwachtingen is gebleven. We begrijpen de ontgoocheling, het ongeloof en het ongenoegen bij supporters en partners. Alleen door volgend seizoen beter te doen, kunnen we dit enigszins goedmaken. 
 
Als club - en als voorzitter in het bijzonder - moeten we in deze periode ook afstand kunnen nemen, emoties opzijschuiven en de situatie nuchter en zakelijk analyseren. Dat is trouwens het werk van onze sportieve directie - nl. CEO Eddy Cordier, Bestuurder Philippe Detaellenaere en Sportief manager Francky Dury - die er al sinds nieuwjaar mee bezig zijn en waar de eerste resultaten al zichtbaar van worden: de optimalisering van de scouting en de bijsturing van de sportieve werking. 
 
Ik kan het geloof in een mooie toekomst voor Essevee alleen herhalen. Want laten we dat niet vergeten: de kern van deze club staat als een huis. Met hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert hebben we de voorbije jaren stevige fundamenten kunnen leggen: infrastructureel, financieel én sportief.
 
Ik ben er mij van bewust dat er ons nog ontzettend veel werk wacht. Samen met de Raad van Bestuur zal ik er de komende weken en maanden op toezien dat de juiste lessen worden getrokken, actie wordt genomen en hard wordt voortgewerkt zodat we volgend seizoen TOPE opnieuw met trots naar Essevee kunnen opkijken. 
Auteurs: 
Redactie