Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voorzitter KVO "Werken achter schermen hard aan beste oplossing"

Voorzitter KVO "Werken achter schermen hard aan beste oplossing"

Sport
14/01/2020

"Het klopt dat er een bod op tafel lag, waarbij ondervoorzitter Gino Vanderhaeghen tussenpersoon is, om honderd procent van de aandelen over te kopen", meldt Dierckens. "Om diverse redenen heb ik beslist om dit bod niet te aanvaarden. In tegenstelling tot wat her en der wordt gesuggereerd, is dit niet omdat ik krampachtig wil vasthouden aan mijn voorzittersstoel. Ik wil wel duidelijkheid over de toekomst van KVO."

KVO draait sportief een heel erg middelmatig seizoen en ook extrasportief kende de club al betere tijden. Oostende zit in slechte financiële papieren en daarom zou het bestuur op zoek zijn naar een (buitenlandse) overnemer. In de pers verschenen dan ook berichten dat een Amerikaans bod was gekomen op de kustploeg, maar Dierckens zou hierbij dwarsliggen. Hij zou immers voorzitter willen blijven.

"Eerst en vooral wil ik meegeven dat ik snap dat de onduidelijkheid en de vele speculaties die her en der verschijnen en waar iedereen zijn mening over heeft, wegen op jullie gemoedsrust", richt de voorzitter zich tot de fans. "Onze club heeft zo snel mogelijk stabiliteit en duidelijkheid nodig en daar werken we achter de schermen druk aan. Ik ben er echter voorstander van dat onderhandelingen rond de tafel worden gevoerd en niet in de media."

Dierckens hoopt dat de focus nu snel weer naar het sportieve kan verhuizen, met de kelderkraker van komend weekend tegen Waasland-Beveren. "Van zodra wij nieuws hebben, zijn de supporters en sponsors de eersten met wie wij officieel zullen communiceren. Ik hoop dat de hetze in de media nu stopt en dat de focus kan worden verlegd naar het sportieve aspect. Want zaterdag wacht ons met Waasland-Beveren een heel belangrijke wedstrijd."

Bekijk ook

Auteurs: