Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voorlopig laatste koers met publiek in Kemmel

Voorlopig laatste koers met publiek in Kemmel

Sport
26/07/2020

Zo'n kleine 7 weken hadden de organisatoren, waaronder beroepsrenner Thomas Joseph (Tarteletto Isorex), nodig om de allereerste Kemmel Koerse te organiseren. Het was een wedstrijd waar zowel elite met en zonder contract als belofterenners aan de start verschenen. Ook Eli Iserbyt en Xandro Meurisse zakten vandaag af naar Kemmel.

1.500 hoogtemeters

Op het programma vandaag: 10 lokale ronden van 15 km, goed voor een totaal van 1.500 hoogtemeters. De hotspots op het parcours zijn de Lettenberg (die evenwijdig loopt met de Kemmelberg) en de minder zware kant van de Scherpenberg, maar ook de golvende weg tussen De Klijte en Kemmel, die bekend is door de waaiervormingen in Gent-Wevelgem, is niet te onderschatten.

De wedstrijd verliep zoals verwacht met wel wat waaiers en een strak tempo. Na verschillende pogingen van onder andere Meurisse was het uiteindelijk Alex Colman die een groepje kon voorblijven en als eerste over de meet kwam. D'Heygere werd tweede en Smets vervolledigde de top drie.

Voorlopig laatste wedstrijd met publiek

Voor de renners was het meteen ook de voorlopig laatste wedstrijd met publiek op Belgische bodem. Minister van Sport, Ben Weyts (NV-A), maakt deze namiddag namelijk bekend dat alle sportwedstrijden vanaf morgen zonder publiek moeten plaatsvinden. 

Voor Kemmel Koers gelden wel speciale veiligheidsmaatregelen. Zo was in het centrum van Kemmel het dragen van een mondmasker verplicht. De meeste van de toeschouwers hielden zich dan ook strikt aan de regels, al bleek afstand houden een moeilijkere zaak. 

Auteurs: 
Redactie
Simon Bossuyt