Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaamse sportwereld annuleert alle publieksevenementen tot 31 maart

Vlaamse sportwereld annuleert alle publieksevenementen tot 31 maart

Sport
12/03/2020

Dat maakt Vlaams minister van Sport Ben Weyts bekend na afloop van een overleg op zijn kabinet met de Pro League, de KBVB, Voetbal Vlaanderen, Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, de Gymnastiekfederatie en Sport Vlaanderen.

"Gelet op de verdere verspreiding van het coronavirus en gelet op de geactualiseerde inzichten en aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, wil de sportwereld uitdrukkelijk en proactief haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen", luidt het in een mededeling.

Afgelasten van publieksbijeenkomsten

De Pro League, de KBVB, Voetbal Vlaanderen, Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, de Gymnastiekfederatie en Sport Vlaanderen beslissen nu gezamenlijk tot het afgelasten van publieksbijeenkomsten – indoor en outdoor – al zeker tot 31 maart.

De sportsector zegt geen katalysator te willen zijn voor de verdere verspreiding van het virus. "Het is de grote kracht van sport dat het veel mensen samenbrengt. Maar die kracht wordt een kwetsbaarheid, wanneer een virus zich verspreidt overal waar grote groepen samenkomen", luidt het.

De sportsector beseft dat de gevolgen voor de diverse sportfederaties, voor de organiserende clubs, voor de ondersteunende diensten, voor toeleveranciers, voor de supporters en voor alle andere betrokken partijen desastreus kunnen zijn. "Dit was geen makkelijke beslissing, maar het kan niet anders", aldus nog de sportorganisaties.

Flanders Classics blaast alle cyclo's af

Gent-Wevelgem voor wielertoeristen op 28 maart gaat niet door. Ook Dwars door Vlaanderen voor wielertoeristen en de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen zal dit jaar niet gereden worden. Flanders Classics heeft beslist om al hun cyclo's te schrappen. Over een schrapping van wedstrijden bij de profs is er nog onduidelijkheid. 

Bekijk ook

  •  
Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox