Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vito Braet wint Johan Museeuw Classic in Gistel

Vito Braet wint Johan Museeuw Classic in Gistel

Sport
28/07/2018

Geen enkele aanval in het eerste wedstrijduur. Maar als een koers traag op dreef komt, dan volgt er vaak een zinderende finale. Opener van dienst is Alex Haines. De Brit gaat even solo en daarna komen vier renners aansluiten, maar de definitieve vlucht is nog niet vertrokken.

Even later is het wel prijs: 15 koplopers slaan een kloof op het peloton en de samenwerking zit meteen goed. Voorin zien we een internationaal gezelschap met zes Denen, drie Duitsers, een Brit, een Nederlander en een Zweed. Ook drie Belgen zijn mee: Tijl De Decker, Witse Meeussen en Vito Braet uit Zwevezele.

Geen correcte sprint

Marius Mayrhofer kan nog sneller en demarreert. Eerder won de Duitsers al twee ritten in de Vredeskoers en was hij ook de beste in een etappe van de kleine Ronde Van Oostenrijk. Met zo’n palmares krijg je niet gemakkelijk een vrijgeleide. Samen met vijf anderen zal de Duitser uiteindelijk sprinten voor de zege.

In die sprint neemt Mayrhofer de leiding, maar wanneer Vito Braet komt opzetten doet de Duitser deur dicht. Braet kan er niet voorbij en Mayrhofer rijdt zo als eerste over de meet. Geen correcte sprint, vindt Braet en hij stapt naar de wedstrijdjury. Na analyse van onze beelden besluit de wedstrijdjury dat de renner in volle sprint van zijn lijn afwijkt. Mayrhofer wordt verwezen naar plaats zes.

Auteurs: 

Volg de Focus en WTV festivalreporter