Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vijf West-Vlamingen starten vandaag in de Tour

Vijf West-Vlamingen starten vandaag in de Tour

Sport
04/07/2015

De vijf zijn: Jens Debusschere (Lotto-Soudal), Stijn Devolder (Trek Racing Factory), Serge Pauwels (MTN-Qhubeka), Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) en Julien Vermote (Etixx-Quick Step)

Jens Debusschere

Voor Jens Debusschere is het zijn eerste Ronde van Frankrijk. Debusschere toonde in kleinere wedstrijden al zijn snelle benen, maar zal nu plaatsnemen in het treintje van topspurter Andre Greipel. De vierde rit van Seraing naar Cambrai wil de Debusschere zijn eigen kans gaan, dan staat een pittige kasseirit op het programma.

Stijn Devolder

Stijn Devolder start voor de derde keer in de Tour. Devolder toonde zijn vorm vorige week op het BK tijdrijden en tijdens een aanval in het Belgisch kampioenschap. Devolder zal vooral in dienst rijden van Fabian Cancellara en Bauke Mollema.

Serge Pauwels

Voor Serge Pauwels is het zijn tweede Ronde van Frankrijk. Pauwels krijgt waarschijnlijk een vrije rol bij MTN-Qhubeka en moet proberen in de juiste ontsnapping mee te schuiven om zo vol voor een ritzege te gaan. MTN-Qhubeka staat voor het eerst aan de start. Het is het eerste Afrikaanse team ooit in de Tour.

Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke heeft 7 juli met rood aangestipt in zijn agenda. Dan is er de vierde etappe van Seraing naar Cambrai. Vanmarcke verkende de kassei-etappe al twee keer en trok als voorbereiding op de Tour voor het eerst op hoogtestage om zo optimaal aan de start te komen.

Julien Vermote

Julien Vermote is net zoals Jens Debusschere een debutant in de Tour. Hij kent zijn rol binnen Etixx-Quick Step. Als luitenant van Mark Cavendish zal Vermote vaak op kop van het peloton te zien zijn in de vlakke etappes. In de bergetappes zal hij dan weer wereldkampioen Kwiatkowski moeten bijstaan. Vermote is de eerste Belg die in actie komt. Hij start zijn tijdrit om 14u10.