Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanderhaeghe volgt Vanhaezebrouck op bij AA Gent

Vanderhaeghe volgt Vanhaezebrouck op bij AA Gent

Sport
04/10/2017

Hij tekende een contract tot 30 juni 2019. Vanderhaeghe moest medio september opstappen bij KV Oostende na een dramatische competitiestart (1 op 21). Vorig jaar loodste hij KVO naar de bekerfinale en een vierde plaats in Play-off I. Het seizoen voordien werd Oostende onder Vanderhaeghe vijfde in Play-off I. In 2014-15 was hij T1 bij KV Kortrijk.

Vanhaezebrouck en AA Gent gingen vorige week woensdag in onderling overleg uit elkaar. Hij is nu trainer bij Anderlecht en dat voor drie seizoenen, als alles tenminste goed gaat. Vanderhaeghe bedankte ervoor om de assistent van Vanhaezebrouck te worden bij paars-wit.  Zijn eerste opdracht is de thuiswedstrijd van volgende week zaterdag (14 oktober) tegen Waasland-Beveren.

Comeback

"We moeten voor een comeback zorgen", zo zei hij in het Oefencomplex Wolfputsite in Oostakker.  "Ik ben heel fier om hier te zitten en wil de mensen van AA Gent bedanken voor het vertrouwen. Ik krijg nu een kans bij een absolute topclub", zei Vanderhaeghe. "Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging en kan me vinden in de filosofie van AA Gent".

 

Auteurs: 
Belga