Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Van Lierde wint in Lanzarote

Van Lierde wint in Lanzarote

Sport
25/05/2019

Het was de eerste keer dat Van Lierde aan de start stond in Lanzarote, door velen als de zwaarste ter wereld beschouwd door het lastige parcours, en de alles omverblazende wind op het Canarische eiland. De Menenaar kwam als derde uit het water na de Duitser Raelert en de Spanjaard Aguayo Munoz. Andreas Raelert nam de leiding tijdens het fietsen, ondanks wat mechanische problemen. Van Lierde gleed mee in een achtervolgende groep, op zo'n 30 seconden van de Duitser, en nog voor kwam hij bij Raelert, even later ook gevolgd door de Sloveen Kovacic en de Duitser Kramer. Raelert zou wegvallen door technische porblemen, de andere drie kwamen op een zakdoek van elkaar in de tweede wisselzone, Van Lierde na een fietsnummer van 5u.01:32.

Kramer vertrok het snelst in de marathon, maar Van Lierde bleef hem op 20 seconden in het vizier houden, en na 21 kilometer was het rijk van de Duitser voorbij. Van Lierde stoomde door naar de overwinning in 8u.51min16sec. Het is meteen ook zijn negende Ironmanzege in zijn carrière.

Via Les Sables d'Olonnes, een 70.3-wedstrijd, wil hij nu een gooi doen naar het absolute record in Nice, en daar voor de zesde keer winnen.

Auteurs: