Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Van Emden wint Dwars door West-Vlaanderen

Van Emden wint Dwars door West-Vlaanderen

Sport
05/03/2017

Tom Boonen zou aanvankelijk aan de start komen van de wedstrijd, maar koos uiteindelijk toch voor een doorgedreven training vandaag. En ook een pak renners die wel aan de start kwamen zou de finish niet bereiken. Door de barre weersomstandigheden haakte een deel van het peloton al af bij de eerste doorkomst in Ichtegem.

Een kopgroep met twee West-Vlamingen, Van Keirsbulck en Debusschere, en met Silvan Dillier, Jos Van Emden en zijn ploeggenoot Twan Castelijns heeft wel zin in koers. Samen met Hansen en Van Schip vormden zij het groepje dat na verschillende eerdere pogingen wel wegraakte van het peloton.

Dillier toonde zich ijzersterk en liet samen met Van Emden de andere vluchters achter zich. Een gefrustreerde Debusscher moest in de achtergrond toekijken hoe de achtervolging niet georganiseerd raakte.

Aan de meet speelde Van Emden het slim en dwong hij Dillier de kop op. De Nederlander maakte het daarna simpel af in de spurt. Hansen werd knap derde. Guillaume Van Keirsbulck moest het nog afleggen tegen Jasper de Buyst voor de vierde plaats.

Auteurs: