Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Van der Poel wint laatste cross van het jaar, Michael Vanthourenhout tweede

Van der Poel wint laatste cross van het jaar, Michael Vanthourenhout tweede

Sport
30/12/2020

De Nederlander liet er geen gras over groeien en dicteerde de hele cross zijn wet. Toon Aerts en Michael Vanthourenhout maakten ruim achter Van der Poel het podium vol. Met Wout van Aert en Eli Iserbyt, die out is met een schouderblessure, kwamen in Bredene enkele grote kleppers niet in actie.

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de winst eerder woensdag naar Kata Blanka Vas. De 19-jarige Hongaarse was de sterkste nadat ze een lange solo afrondde. Belgisch kampioene Sanne Cant werd tweede voor Alicia Franck, die het haalde na een beklijvende sprint met de Amerikaanse kampioene Clara Honsinger.

Voor Dieter Vanthourenhout en Nicolas Cleppe was het de laatste cross. Beiden hebben afscheid genomen van het veldrijden. Broer Michael Vanthourenhout kreeg het aan de meet even lastig. Hij wachtte zijn broer Dieter op die in Bredene aan zijn allerlaatste cross bezig was. De broers vielen na de finish elkaar in de armen. "Het was best wel een emotioneel dagje. Mijn broer reed vandaag zijn laatste cross in Bredene. Dat is toch iets speciaal. We zijn een familie die niet al te graag in de spotlights staat. Misschien is het maar beter dat er geen publiek toegelaten was, anders zou dit een nog veel emotioneler moment geweest zijn voor ons. Ik hoop dat Dieter er een uur lang van genoten heeft",

Lees ook:

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox