Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

van der Poel wil in Bredene blinde vlek wegwerken

van der Poel wil in Bredene blinde vlek wegwerken

Sport
29/12/2019

Mathieu van der Poel zegde in extremis nog toe voor de GP Paul Herygers. "Klopt. Het is een drukke periode met heel veel wedstrijden, waardoor er weinig ruimte is voor training. Dus kon ik er ook deze Ethias Cross nog bijnemen", vertelt van der Poel. "Dat de weersomstandigheden deze week al zijn meegevallen, heeft ook wel een rol gespeeld in mijn beslissing. De wedstrijd lag er niet té zwaar bij. En ook maandag wordt mooi weer voorspeld, dus ik kijk wel uit naar een dagje aan de Belgische kust." De veldrit in Bredene is een hiaat in het palmares van de Nederlandse wereldkampioen. De GP Paul Herygers is de enige Belgische veldrit op de huidige kalender waar van der Poel ooit startte, maar nog nooit won.

Gianni Vermeersch

Het seizoen van de Nederlander eindigt op het WK in het Zwitserse Dübendorf. "Ik ben later aan mijn winter begonnen en ik stop iets vroeger. Dus ik mis heel wat crossen. Iedereen weet ondertussen hoe ik van deze sport hou, dus ben ik blij dat ik er nog eentje extra kan meepikken. Wat ook meespeelt: Bredene is nog een blinde vlek op mijn erelijst. Natuurlijk heb ik de ambitie om de GP Paul Herygers aan mijn palmares toe te voegen. Aan motivatie geen gebrek." Van der Poel zijn belangrijkste concurrenten worden ongetwijfeld het Britse toptalent Tom Pidcock en Tim Merlier. Daarnaast heb je ook nog Gianni Vermeersch, die in eigen gouw maar al te graag zijn vijfde plaats van Heusden-Zolder zou bevestigd zien.

Cant versus Richards?

Bij de dames kijken we uit naar een duel tussen wereldkampioene Sanne Cant en de Britse Evie Richards. Hoe ver komt de Hongaarse revelatie Kata Blanka Vas? Vindt Anna Kay haar beste vorm terug? Er schuilt in elk geval meer dan voldoende kwaliteit in het 70-koppige deelnemersveld om er een boeiende wedstrijd van te maken.

Programma:

10 uur: eerstejaarsnieuwelingen

10 uur 45: tweedejaarsnieuwelingen

11 uur 50: junioren

13 uur 45: dames elite en U23

15 uur: heren elite en U23

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker