Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee nieuwe spelers voor Essevee

Twee nieuwe spelers voor Essevee

Sport
09/04/2018

“Mijn aflopend contract bood verschillende mogelijkheden. Het was kiezen tussen de subtop in Nederland of het dichte buitenland. Ik had een boeiend gesprek met Francky Dury en na het zien van de faciliteiten waarover deze club beschikt was mijn keuze snel gemaakt. Ik begreep dat Zulte Waregem staat voor fris, verzorgd en aanvallend voetbal. Het gevoel zat meteen goed."

Met 29 basisplaatsen dit seizoen is Faik een vaste waarde in het elftal van trainer Mitchell van der Gaag. De middenvelder blonk dit seizoen meermaals uit voor de club uit Rotterdam en speelde eerder voor ADO Den Haag (jeugdreeksen), Almere City en Roda JC. De teller van Faik staat momenteel op vijf doelpunten en drie assists.

Nieuwe uitdaging voor Demir

Demir genoot zijn opleiding bij Malmö en kwam via Brann bij Waasland-Beveren terecht. "Ik heb drie fantastische jaren achter de rug bij Waasland-Beveren. Mijn contract liep af en ik stond open voor een nieuwe uitdaging", aldus de 28-jarige linkspoot. "Ik ken Zulte Waregem en de filosofie van hun trainer: attractief, aanvallend voetbal met vleugelverdedigers die hoog druk zetten. Ik ben vereerd dat een club als Essevee kwam aankloppen. Ik had een goed onderhoud met Francky Dury en zag dat er enorm professioneel wordt gewerkt in een fantastisch trainingscomplex."

Lees ook