Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Timothy Dupont zesde in tweede rit Tour

Timothy Dupont zesde in tweede rit Tour

Sport
08/07/2018

De tweede etappe werd ontsierd door een valpartij in de laatste twee kilometer, maar Dupont wist recht te blijven en schoof goed op. "Ik zal de beelden van die val nog eens goed moeten bekijken, want ik weet niet precies wat er gebeurd is. Sagan kwam er onder door, iemand probeerde dat ook en ik denk dat ze daardoor onderuitgingen, maar heel precies weet ik het niet", zei hij aan de streep in La-Roche-sur-Yon.

Dupont: "Heb wellicht nog te veel respect voor de grote sprinters"

Gaviria kwam ten val, maar Quick-Step Floors reed nog even verder op kop. "Dat was vreemd, maar misschien hadden ze het niet meteen in de gaten, anders zouden ze hem misschien wel opwachten. Zelf zat ik in een goede positie om daarna te sprinten, in het wiel van Sagan, maar Colbrelli en Démare schoten er nog tussen. Tja, ik heb wellicht nog te veel respect voor de grote sprinters, ik had dat beter niet laten gebeuren. Soms is het respect bij sommige renners wel ver te zoeken, maar kijk: ik mag tevreden zijn met die zesde stek, maar er zat meer in", vond Dupont. "Daarna belandde ik in het wiel van Colbrelli, iets te veel rechts op de baan en vol in de wind. Ze schoten ze me links voorbij en ik zat een beetje vast. Dat is sprinten natuurlijk, het loopt niet altijd zoals je dat wil."

Maandag ploegentijdrit

In het algemene klassement neemt Sagan de leiderstrui over van de Colombiaan Gaviria, die zaterdag de eerste etappe won. Maandag staat in de Tour een ploegentijdrit over 35,5 km op het programma met start en aankomst in Cholet.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga