Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Timothy Dupont pakt leiderstrui in Vierdaagse Duinkerke

Timothy Dupont pakt leiderstrui in Vierdaagse Duinkerke

Sport
10/05/2018

Gisteren moest hij de duimen leggen voor Andre Greipel, vandaag was Nacer Bouhanni de snelste in Ecques. Door die tweede plek neemt Dupont wel de roze leiderstrui over van Bryan Coquard. Ook in het puntenklassement prijkt hij op de eerste plek.

Timothy Dupont:

"Ik had vandaag echt gehoopt op de overwinning, maar met een tweede plek achter Bouhanni en de leiderstrui erbovenop mag ik niet klagen. Maar het wordt hoogdringend tijd dat ik de armen eens in de lucht mag steken! Iemand als Greipel kwam vandaag tekort, terwijl ik al drie dagen op rij in de top-5 eindig."

"Het is een kwestie van kleine factoren. De ploeg is hier enorm sterk en leverde fantastisch werk in de sprintvoorbereiding. Op 500 meter van de meet werd ik afgezet, maar dan kwam er een golf van achteruit. Ik moest me weer in gang trekken om aan 60 km/u in te kunnen pikken. Dat kost krachten. Anders zat er aan de finish misschien net iets meer in."

"Tom Devriendt reed een dijk van een spurtvoorbereiding, maar iedereen van de ploeg is hier één voor één dik in orde en doet uitstekend zijn job. Ik ben er heel content mee. Ik wil deze leiderstrui uiteraard met hand en tand verdedigen, maar Xandro Meurisse is in principe onze man voor het eindklassement. Hij geeft een enorm sterke indruk en won hier al eens de zaterdagetappe met aankomst op de Kasselberg."

bron : wanty-groupe gobert

Auteurs: