Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tessa Wullaert verlaat Anderlecht voor het Nederlandse Fortuna Sittard

Tessa Wullaert verlaat Anderlecht voor het Nederlandse Fortuna Sittard

Sport
27/05/2022

De 29-jarige aanvalster uit Stasegem werd dit seizoen kampioen en bekerwinnaar met Anderlecht. Ze scoorde zelf 38 keer in de Scooore Super League en werd daarmee ook topscorer. "De overstap naar Nederland voelt voor mij als een nieuwe uitdaging, een nieuwe competitie", legt Wullaert uit op de teamwebsite.

"Vrouwenvoetbal op de kaart zetten"

"Het ambitieuze plan van Fortuna Sittard sprak mij enorm aan, wat mij heeft doen besluiten voor Sittard te kiezen. Ik ben er van overtuigd dat ik met mijn ervaring een bijdrage kan leveren aan dit mooie project en het op de kaart zetten van het vrouwenvoetbal in het Nederlandse Limburg. De club en partner Azerion maken zich sterk voor vrouwenrechten, dat sluit goed aan bij mijn eigen project GRLPWR." Tessa schreef onlangs nog een boek over het vrouwenvoetbal.

In het verleden speelde Wullaert ook al voor Zulte Waregem (2008-2012), een eerste keer Anderlecht (2012-2013), Standard (2013-2015), het Duitse Wolfsburg (2015-2018) en het Engelse Manchester City (2018-2020). Fortuna Sittard begon nog maar net met een vrouwenploeg, maar heeft veel ambitie. De club wil meteen de top in de Eredivisie aanvallen.

Auteurs: 
Belga
Redactie