Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tandem Custovic-Berrier voor KVO

Tandem Custovic-Berrier voor KVO

Sport
03/03/2020

Oude bekenden terug aan zee

Dit is de mededeling die KV Oostende op zijn website brengt dinsdagavond:

"Na het ontslag van Dennis Van Wijk bleef Frank Dierckens niet bij de pakken zitten. Vandaag stelt hij Adnan Custovic voor als hoofdtrainer, morgen leidt de Bosnische Belg al zijn eerste training. Voor Custovic is het een terugkeer naar KVO nadat hij er eerder al 3 seizoenen actief was. Eerst als trouwe assistent van Yves Vanderhaeghe, na diens ontslag nam hij over als hoofdtrainer. Hij loodste KVO toen van een laatste plaats naar de veilige middenmoot.
"Ik ben heel blij om hier terug te keren," aldus Adnan Custovic. "Ik heb me altijd goed gevoeld in Oostende en de band met de spelers, de omkadering, het personeel en de fans was ook altijd opperbest. Het doet me pijn om KVO onderin te zien staan, maar ik zal mijn uiterste best doen om de komende twee wedstrijden tot een goed einde te brengen."

Voorzitter Frank Dierckens is alvast opgetogen met zijn keuze. "Zaterdag wacht ons een belangrijke wedstrijd dus we moesten snel schakelen. Aanvankelijk bekeken we de opties om een interne oplossing te zoeken, maar om verscheidene redenen was dat niet zo evident. Dus de keuze viel al snel op een externe man en dan was het belangrijk dat die persoon én de competitie kent én de spelersgroep kan inschatten. Dan kwamen we logischerwijs bij Custovic uit. Bovendien werkte Adnan eerder al samen met verscheidene van onze spelers en die zijn ook unaniem lovend over zijn aanpak. Als hoofdtrainer loodste hij KVO toen in een moeilijk seizoen naar veilige haven én hij lanceerde terzelfdertijd ook onze jeugdproducten Jelle Bataille en Robbie D'Haese in de eerste ploeg. Ik denk dat hij de geknipte man is om deze job tot een goed einde te brengen. Bovendien brengt hij met ex-speler Franck Berrier ook een oude bekende mee die het huis erg goed kent."

Auteurs: 
Redactie