Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Start GP Monseré verhuist van Hooglede naar Ichtegem

Start GP Monseré verhuist van Hooglede naar Ichtegem

Sport
14/12/2022

"De contacten met de gemeente Ichtegem dateren al van een tijdje terug. Zij vroegen of ze konden fungeren als startplaats. Ichtegem wil zich immers verder profileren als wielergemeente", zegt Rino Vandromme van het organisatiecomité.

Goeie zaak

"De overeenkomst is nu een feit. Wij doen zo niet enkel op financieel maar ook op logistiek vlak een goede zaak. In Ichtegem hebben ze een knowhow wat betreft het organiseren van wielerwedstrijden. Zo was er al de Driedaagse van West-Vlaanderen en de Omloop van het Houtland. Ichtegem zal voor de komende drie jaar de startplaats zijn van onze koers. Alles zal ondergebracht worden in het centrum." 

Nieuw parcours

Een nieuwe startplaats betekent ook een nieuw parcours. "Dit jaar vertrokken we vanuit Hooglede en maakten we via Ichtegem een lus naar Roeselare. Wij zullen dat in 2023 dus vanuit Ichtegem zelf doen en gaan, eens in Roeselare aangekomen, nog vier grote ronden van elk 54 kilometer afwerken. In die omlopen zitten natuurlijk de Ruidenberg en de Lookhuisstraat verweven", gaat Vandromme verder. "Onze aankomstplaats is ook gewijzigd. We trekken van de Beversesteenweg naar de Kaaistraat. Ook daar is er op logistiek vlak veel meer mogelijk." 

Volgens de organisator is er al "grote interesse van diverse wielerteams" om deel te nemen. "Wij hebben natuurlijk ook de rechtstreekse televisie-uitzending en onze plaats op de kalender is zeer gunstig." Dit jaar ging de zege in Roeselare naar Arnaud De Lie. Hij haalde het na een sprint voor Dries De Bondt en de Fransman Hugo Hofstetter.  De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré is een eerbetoon voor de op 15 maart 1971 tijdens een kermiskoers in Retie verongelukte wereldkampioen.

Auteurs: