Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Standard smeert Club Brugge eerste nederlaag aan

Standard smeert Club Brugge eerste nederlaag aan

Sport
08/10/2018

Standard startte met het meeste pit, en Club-doelman Letica stond in een schiettent. Cavanda, Mpoku (beiden naast) en Emond (gered door Letica) kregen de bal echter niet binnen. Club kon daar maar weinig tegenover stellen, terwijl de thuisploeg doorstoomde. Over het halfuur kreeg Standard loon naar werken. Mehdi Carcela (37.) trapte de bal na een snelle tegenaanval overhoeks voorbij Letica. Blauw-zwart had geen reactie in huis en Mpoku zorgde nog voor rusten bijna voor de 2-0. Zijn pegel vloog net naast.

De Rouches gingen na de koffie op hetzelfde elan door. Iets over het uur verdubbelde Renaud Emond (62.) met een knappe knal in de verste hoek de score. club lag K.O. op het canvas, maar Christian Luyindama (68.) stak een handje toe. De struise verdediger werkte een center van Vanaken nogal onbeholpen in eigen doel. Brugge kon toch niet optimaal profiteren van de aansluitingstreffer, en Razvan Marin (79.) stelde de Luikse zege veilig met de derde treffer. 

Club ontvangt op de elfde speeldag, die door de interlandbreak pas over twee weken op de planning staat, Waasland-Beveren. Standard trekt naar de andere kant van het land voor een partij tegen rode lantaarn Moeskroen.

Auteurs: 
Belga