Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Spectaculaire boksmeeting in Ingelmunster

Spectaculaire boksmeeting in Ingelmunster

Sport
03/02/2019

Voor Hakim Ben Ali is het een thuiswedstrijd. De 31-jarige Meulebekenaar waagde vorig jaar zijn kans in Europese titels, maar slaagde niet in zijn opzet. De de honger naar een Belgische, continentale of zelfs internationale titel is er nog steeds. Vandaag wint hij met een knock-out.

Brugse beer slaat toe

Sergei Ballegeer staat gekend voor zijn spectaculaire stijl. De 28-jarige Bruggeling gaat er steeds vol voor. Dat mag de Fransman Brognard onmiddellijk aan den lijve ondervinden. Ballegeer schrijft alle ronden op zijn naam, maar in de zesde en laatste ronde vindt de Brugse Beer het ook genoeg geweest. Met een knock-out legt hij de Fransman definitief tegen de grond. De tweede zege voor Ballegeer op drie profkampen.

IBO-kampioen

De hoofdkamp is een strijd om de IBO continentale titel voor de superpluimgewichten. De IBO, International Boxing Organization, is een kleinere boksbond dan de WBC, de World Boxing Council. Normaal ging Hakim Ben Ali strijden voor deze titel, maar uiteindelijk werd het een kamp tussen de Spanjaard Peleaz en de Fransman Elgarni uit Roubaix.

Hij is gewezen drievoudig Frans Kampioen en na 13 profkampen nog steeds ongeslagen. Elgarni zoekt voortdurend de aanval op en zijn verdediging is beter. De sierlijke Spanjaard verliest op de punten, in een unanieme uitslag. Maidin Elgarni kroont zich in Ingelmunster tot continentale IBO-kampioen.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Stefaan Van Poucke