Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Soms kan zwijgen niet verbeterd worden": Patrick Lefevere na openingsweekend

"Soms kan zwijgen niet verbeterd worden": Patrick Lefevere na openingsweekend

Sport
28/02/2023

De ploeg zit dit seizoen al aan twaalf zeges, niemand doet beter. Maar toch pleit hij voor een sterker collectief. Zondag na de koers was hij alvast kort van stof, zei hij bij Jeroen Sap.

(lees verder onder de foto)

"Heb je gisteravond iets gezegd? Neen, ik ben naar huis gereden. En wat wisten zij te vertellen dan? Ah, ik weet het niet, ja. Soms kan zwijgen niet verbeterd worden he. Yves Lampaert zei, als excuus, dat hij achter de valpartij zat van Alpecin. Ik denk dat Yves eens hetzelfde moet doen als ik. Iedere koers opnemen en 's avonds laat, als ik alleen ben, de koers herbekijken. Soms in dubbele snelheid, maar een cruciale fase mis ik zelden. Dus die uitleg, die houdt geen steek voor jou. Voor mij niet.

Als wij vroeger als 'blauwe trein' naar voren kwamen begon iedereen wat bang te worden. En ik heb de indruk dat ze die rol overgenomen hebben. En ze doen dat niet slecht hé, je moet eerlijk zijn. In mijn ogen, met alle respect voor Nathan Van Hooydonck, is hij niet beter dan Lampaert of Sénéchal. Maar die cohesie die we een paar jaar geleden hadden... Ze zitten nu de vijfde, de tiende, de twintigste.

Neen, na die gele bende is er ook plaats. Daar zat Bahrein nu of een andere ploeg. Maar eigenlijk moeten wij zeggen: ok, maken jullie maar de koers. Maar wij gaan op de tweede rij zitten, als collectief."

Een klare opdracht voor het vervolg van het wielervoorjaar.

(lees verder onder de foto)

Volley: Pieter Coolman over Europese halve finale tegen Piacenza

Intussen zat Knack Roeselare vorig weekend op een roze bekerwolk. Maar de realiteit komt alweer snel. Met volgende dinsdag een absolute topaffiche in een Europese halve finale. Daar wacht Piacenza.

"-Jullie zullen er misschien moeten op rekenen dat ze jullie wat onderschatten. Ja, dat is altijd een deel waar je op hoopt. Maar op dat niveau scouten die ploegen zo goed en hebben ze zoveel data. Ik denk niet dat er van onderschatten nog veel sprake is. Het is gewoon kwestie van met onze wapens die wij hebben proberen zo goed mogelijk hun systeem te ontregelen. In volleybal is er, hebben we de laatste jaren gezien, altijd wel iets mogelijk."