Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Simon Buysse: "Ik geloof in een stunt tegen Tenerife dinsdagavond"

Simon Buysse: "Ik geloof in een stunt tegen Tenerife dinsdagavond"

Sport
10/03/2020

“Voor de Europese wedstrijd tegen Tenerife van vorige week heb ik een kleine verkoudheid opgelopen door de airconditioning in het vliegtuig en in de kamer. En als je dat krijgt in deze tijd in Tenerife is dat niet zo slim. Het was wel beter voor de ploeg dat ik een wedstrijd niet speelde. We hebben toen ook met tien punten verschil verloren maar ik denk wel dat we nog kunnen stunten in de wedstrijd van dinsdagavond."

“Ik heb veel respect voor de huidige coach van Charleroi, Sam Rotsaert. Hij is ooit mijn trainer geweest en samen met hem ben ik ook enkele jaren geleden kampioen geworden met Duva Gistel (Tweede Klasse). Als mijn huidige trainer Dario Gjergja ooit zal weggaan denk ik ook wel dat coach Sam eventueel de lege schoenen van Gjergja kan vullen, ik zie geen reden waarom niet. Hij staat wel voor aanvallend en attractief basketbal”.

Over de Belgian Cats: “Voor de Belgen is het een echt topverhaal dat zij een Olympisch ticket te pakken hebben gekregen. In de zaal van Oostende dan nog. Ik was er ook bij elke wedstrijd aanwezig en het was een topweekend om mee te maken. Er zaten ook veel West-Vlaamse meisjes bij het team en dat is wel leuk om zien.”

 

Auteurs: 
Jitse Lapeire