Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sandrine Tas heerst ook op de marathon

Sandrine Tas heerst ook op de marathon

Sport
22/05/2018

Tas had dubbele reden tot vreugde, want haar vriend Peter Michael kwam bij de mannen als eerste over de eindstreep.

De Rollerbond maakte bekend dat de Nieuw-Zeelander Michael zonder problemen in de kampioenschapsboeken zal worden bijgeschreven. "Het BK marathon is al jaar en dag een open kampioenschap", verduidelijkte topsportfunctionaris Herman Laureys. "Het is dus niet de eerste keer dat er buitenlanders deelnemen."

Tas werd na 52 ronden over het 810 meter lange parkoers over de Waterleekweg en de Windmolenstraat gevolgd door junior Fran Vanhoutte (tweede) en Charlotte van Laethem (derde). Michael verwees junior Jason Suttels en Indra Médard naar de tweede en derde plaats.

Wereldkampioenschappen

De marathon is Zemst vormde de laatste race van een serie wedstrijden om de nationale titels. Na de wedstrijden op de piste in Evergem en die op de weg in Tienen waren Tas en Indra Médard al gehuldigd als overall nationale kampioenen.

Met deze informatie moet bondscoach Kwinten Tas een ploeg samenstellen voor de wereldkampioenschappen van juli in Nederland. Eerder heeft Tas verklaard dat de Belgische afvaardiging niet veel groter zal zijn dan die naar Nanjing, China, waar vorig jaar de mondiale titels op het spel stonden. Toen bestond de ploeg uit vijf senioren en drie junioren. Anke Vos, een van de vaste krachten bij de vrouwen, kon bij de BK wegens een handblessure niet meedoen. De bij de BK afwezige Bart Swings zal in Nederland voor het eerst in vijf jaar weer aan een WK deelnemen.

Auteurs: