Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sagan heerst in Parijs-Roubaix

Sagan heerst in Parijs-Roubaix

Sport
08/04/2018

Een lentezon droogde de kasseien van het noorden, klaar om de vroege vlucht van de dag te ontvangen. Acht renners met één West-Vlaming: Jelle Wallays. Het is verstandig om in Paris-Roubaix wat voorsprong te pakken. 8 minuten maximaal. Wallays is de motor van de ontsnapping.

Quick.Step probeert

Het peloton stormt intussen richting Bos van Wallers, en knabbelt zo aan de voorsprong van de vluchters. In het tweede deel van de passage wipt Mike Teunissen naar de leiding, Gilbert volgt fluks. Het tweetal pikt alles samen 25 seconden en rijdt goed vijftien kilometer lang voor het peloton uit. Dan worden ze gegrepen en gaat Zdenek Stybar zijn kans. Ook hij probeert naar de vluchters toe te rijden, maar het leidt nergens naartoe. Quick.Step met twee spijtige inspanningen, achteraf gezien.

Sagan alleen, zonder reactie

Even later probeert de wereldkampioen het. En wat opvalt, niemand reageert. Nog 53 km  en het peloton lijkt te denken, laat die maar wat sudderen. Maar Peter Sagan laat je toch niet rijden? In één trek dicht hij de kloof met de drie overgebleven vluchters, waar Wallays ook nog bij zit. En zo pikt de Slovaak makkelijk 50 seconden voorsprong op de anderen.

Die beseffen dan ook dat ze hem geen vrijgeleide mochen geven, en er komt reactie, met Van Aert, Stuyven, Terpstra, Van Avermaet en Vanmarcke. Maar zij hebben het echt moeilijk want Wallays en Dillier zijn geen pannenkoeken. Zij blijven tempo maken met Sagan en houden de anderen op één minuut.

Op de kasseien van Cysoing bekoopt Wallays zijn inspanning. Sagan en Dillier alleen nu voorin richting Carrefour. Sagan neemt er de leiding, de Zwitser hangt er aan, tong tussen het kader. Achter het duo geeft Terpstra gas, maar het lijkt te laat.

Bekijk het sfeerverslag rond Supportersclub Forza Lampaert

Auteurs: