Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roeselare verliest match tegen Virton met forfaitcijfers

Roeselare verliest match tegen Virton met forfaitcijfers

Sport
13/09/2019

Er werd nog geprobeerd om de wedstrijd te verzetten in afwachting van het verzet dat Roeselare aantekende tegen het uitgesproken faillissement, maar de voorgestelde data bevielen Virton niet.

KSV Roeselare werd dinsdag failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank van West-Vlaanderen. De West-Vlamingen hadden het al langer financieel moeilijk, maar in 2016 werd met de Chinese zakenvrouw Liu Hawken een overnemer gevonden die de club nieuw leven inblies. De schuld van ruim 28.000 euro werd intussen betaald, maar volgens de aangestelde curator is die betaling onwettig.

Verzet tegen faillissement

Roeselare tekende intussen verzet aan tegen het faillissement, maar dat wordt pas komende dinsdag 17 december behandeld voor de ondernemingsrechtbank van Kortrijk. In tussentijd wordt de club beheerd door curator Yves Francois, die geen enkele activiteit toelaat tot en met de behandeling van het verzet. Daardoor zou de wedstrijd Roeselare-Virton niet gespeeld kunnen worden.

De Pro League wilde echter vermijden dat de zaak invloed zou uitoefenen op het sportieve verloop in 1B. De kalendermanager nam daarom contact op met Virton om een nieuwe datum te vinden voor de wedstrijd van de zesde speeldag, die geprogrammeerd stond voor nu zondag. De Luxemburgers waren bereid om de verplaatsing naar Schiervelde op een ander moment te doen. "Op voorwaarde dat dit ons niet zou schaden uiteraard", liet CEO Frédéric Lamotte aan de Pro League weten.

En daar wringt net het schoentje. "De drie data die ons werden voorgesteld, stellen ons echter voor problemen. De belangrijkste reden is dat onze hoofdtrainer, Dino Toppmöller, afwezig is op zowel 24 september, 30 oktober en 3 december, in het kader van zijn opleiding voor het diploma UEFA Pro. U begrijpt dat het voor ons niet mogelijk is om een competitiewedstrijd aan te vatten zonder onze hoofdcoach op de bank", aldus Lamotte.

0-5

De wedstrijd van komende zondag zal dus, conform het bondsreglement, door KSV Roeselare met forfaitscore (0-5) verloren worden. Virton profiteert en komt met 12 op 18 voorlopig mee aan de leiding.

BEKIJK OOK

Auteurs: