Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Retro: Cercle wordt kampioen in 2003

Retro: Cercle wordt kampioen in 2003

Sport
09/03/2018

15 december 2002 - Schoonbroers in doel

In het seizoen 2002 - 2003 zijn Cercle Brugge én Zulte Waregem dé titelkandidaten. Eind december staan beide ploegen voor het eerst tegenover elkaar in het Jan Breydelstadion. Wij blikten toen vooruit met beide doelmannen, Ricky Begeyn en Sven Dobbelaere. Ze staan beide in doel, wonen allebei in Moerkerke en zijn elkaars schoonbroer. Redenen genoeg voor een speciale wedstrijd.

4 mei 2003 - Cercle nog geen kampioen

Feest in Brugge. Club Brugge wordt kampioen in eerste klasse en ook Cercle kan hetzelfde weekend vieren, als het gaat winnen op het veld van Zulte Waregem. Cercle blijft echter steken op een gelijkspel en eerste achtervolger Eupen wint. Zo moet Groen-Zwart zijn titelfeest minstens één week uitstellen.

Na de wedstrijd was er heel wat te doen om de twee gefloten strafschoppen. Maar uiteindelijk kon iedereen zich vinden in de puntendeling.

11 mei 2003 - Cercle klopt Dessel en is kampioen

De zenuwen gieren door de groen-zwarte kelen in het Jan Breydelstadion. Cercle Brugge heeft aan één punt voldoende om de titel te pakken en zo te promoveren naar de hoogste voetbalklasse.

Cercle wint na een zenuwslopende wedstrijd met 2-1, de start van een lange feestnacht in Brugge.

25 mei 2003 - Feest op de Brugse grote markt

Een week na de kampioenenviering van Club Brugge was het de beurt aan Cercle om de Brugse grote markt in te palmen . Ondanks het slechte weer waren de trouwste supporters zoals steeds massaal op post.
 

Auteurs: 
Redactie